Broers en zussen overleden bij dodelijkste ongeval in 9 jaar in VS

Print
Broers en zussen overleden bij dodelijkste ongeval in 9 jaar in VS

Afbeelding: Facebook

Twee pasgetrouwde stellen, vier zussen uit één familie en twee broers uit een andere behoren tot de twintig dodelijk slachtoffers na een ongeval met een limousine in de Amerikaanse staat New York. Bij het verkeersongeval, het dodelijkste in de VS in de laatste negen jaar, kwamen 18 inzittenden en twee voorbijgangers om het leven.

Het ongeluk gebeurde zaterdag in Schoharie, vlakbij de stad Albany, een kleine 300 kilometer boven de stad New York. De witte limo reed met zo'n 100 kilometer per uur over een kruising zonder te stoppen, botste tegen een geparkeerde auto en raakte twee voetgangers voordat het voertuig tot stilstand kwam in een afzink langs de weg. 

In de verlengde auto zaten zeventien dertigers en een chauffeur. Zij kwamen allen, net als de twee voetgangers, om het leven. Het gezelschap in de limousine was op weg naar een brouwerij om er de 30ste verjaardag van Amy Steenburg te vieren, en niet naar een bruiloft zoals sommige media eerder meldden. 

Zussen
Amy en haar drie zussen - Mary Dyson, Allison King en Abby Jackson - zaten allen in de limousine. Dat gold ook voor Axel Steenburg, met wie Amy net was getrouwd, en zijn broer Rich (34). Ook twee echtgenoten van twee van Amy's zussen kwamen om het leven.

Volgens Barbara Douglas, een tante van de zussen, waren haar nichtjes slim, knap en levenslustig. Ze waren 30 tot 35 jaar oud. "Ik heb er geen woorden voor. Hoe moet je zo'n ongeval bevatten waarbij vier zussen, vier dochters overlijden."

"De jongste van de vier was pas getrouwd", zegt ze over Amy. "Haar echtgenoot had een surpriseparty voor haar georganiseerd. Ze hadden alle vier nog een heel leven voor zich. Een van hen had twee kinderen, een ander had er één."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →