Twintig doden door ongeluk met limousine in Amerika

Print
Twintig doden door ongeluk met limousine in Amerika

Afbeelding: AP/AD

In de Amerikaanse staat New York zijn twintig mensen om het leven gekomen bij een ongeluk met een limousine. De verlengde auto reed hard een heuvel af raakte vervolgens een geparkeerde auto en omstanders. In de limousine zaten gasten van een bruiloft. Achttien inzittenden en twee omstanders vonden de dood.

Het ongeluk gebeurde vlakbij de stad Albany, een kleine 300 kilometer boven de stad New York. Op de plek van het ongeluk waren veel bezoekers van een populaire winkel. Een bron gelinkt aan het onderzoek zegt tegen persbureau AP dat achttien van de twintig dodelijke slachtoffers in de limousine zaten. De twee andere slachtoffers waren voorbijgangers. 

Botsing
De politie vermoedt dat er een botsing met een ander voertuig op een kruising aan de crash voorafging. De onderzoeksraad National Transportation Safety Board (NTSB) onderzoekt het incident.

Het ongeluk vond plaats bij de parkeerplaats van de Apple Barrel Country Store, waar op dat moment veel auto's en mensen stonden. De winkel en de regio zijn populair bij natuurliefhebbers die willen genieten van de herfstkleuren van het bos.

Volgens de manager van de winkel werden meerdere klanten geraakt door de limousine, die tegen de 100 kilometer per uur gereden zou hebben. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →