Vettel wil geen publieke strijd met Verstappen: 'Praten onder vier ogen'

Print
Vettel wil geen publieke strijd met Verstappen: 'Praten onder vier ogen'

Afbeelding: AFP/AD

Sebastian Vettel wil een gesprek onder vier ogen met Max Verstappen. De Duitse coureur van Ferrari is van mening dat de Nederlander van Red Bull te agressief zijn positie verdedigt bij inhaalacties van concurrenten.

"Ik heb geen zin in een publieke woordenstrijd, maar praat liever persoonlijk met hem op een geschikt moment'', aldus de viervoudig wereldkampioen op de website van Autosport. Vettel gaf Verstappen de schuld voor een aanrijding in de Grand Prix van Japan. De Duitser probeerde de Nederlander binnendoor in te halen in een bocht, maar er was te weinig ruimte en de twee bolides raakten elkaar. 

"Ik deed mijn best hem niet te raken, maar hij remde en stuurde zijn auto verder naar de binnenkant. Ik kon geen kant meer op. Het is iets dat hij vaker doet.'' Vettel spinde en viel terug naar plek achttien. Van daaruit wist hij zich nog wel op te werken naar de zesde plek aan de finish, maar hij liep weer meer achterstand op in het kampioenschap. De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) is praktisch niet meer te achterhalen.

Verstappen
Verstappen kan zich niet vinden in de zienswijze van Vettel. Volgens de Nederlander had Vettel nooit de aanval moeten plaatsen in die bocht, simpelweg omdat er te weinig ruimte was. "In die bocht kan je niet inhalen. Ik gaf hem zelfs nog wat ruimte."

De wedstrijdleiding noemde de botsing een race-incident. Voor een straf moet een coureur volledig schuld toe te wijzen zijn, maar dat was hier niet het geval volgens Charlie Whiting.