Lidl in Gent fietst boodschappen naar klant

Print
Lidl in Gent fietst boodschappen naar klant

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Supermarktketen Lidl gaat als proef in de Belgische stad Gent boodschappen per fiets bezorgen. Klanten die binnen een straal van bijna vier kilometer van de Sint-Niklaaskerk in het centrum van de stad wonen, kunnen gratis gebruik maken van de bezorgdienst, aldus Lidl.

Het stadsbestuur promoot Gent als fietsstad en de proef past volgens de beleidsmakers uitstekend in de groene ambitie. Lidl bezorgt de boodschappen binnen twee uur op het gewenste adres in het centrum. Voor de fietsleveringen heeft de keten tijdelijk een webshop geopend: Simpl. De proef loopt in eerste instantie tot februari volgend jaar.

Uitbreiden
Lidl bekijkt nog of het initiatief ook naar andere steden uitgebreid kan worden. Het is niet bekend of de fietsbezorging ook in Nederlandse steden zal worden uitgerold. Lidl Nederland was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →