Onduidelijkheid over herkomst gevonden leeuwenwelpje in hondenbench

Print
Onduidelijkheid over herkomst gevonden leeuwenwelpje in hondenbench

Afbeelding: ANP

Het is nog niet duidelijk waar het gevonden leeuwenwelpje dat zondag in een weiland werd gevonden vandaan komt. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) loopt het onderzoek nog. De NVWA probeert samen met de politie te achterhalen wie het welpje in een veld in het Utrechtse Tienhoven achterliet.

Het leeuwenwelpje is zondag overgebracht naar de Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. De verwachting is dat het welpje daar de komende tijd blijft. Volgens directeur Robert Kruijff gaat het goed met het mannetje. "Hij is een beetje tot rust gekomen en eet en drinkt goed. Een dierenarts zal hem morgen nog goed onderzoeken, maar hij ziet er goed uit."

Andere leeuwen
Het beestje blijft nog een maand in quarantaine. Daarna gaat hij naar het grote centrum met ook andere leeuwen. De stichting heeft al diverse leeuwen naar Afrika gebracht. Dit jaar gaan er nog drie naar toe. "Dit leeuwtje komt daar in toekomst zeker ook voor in aanmerking." De leeuwen verblijven in Afrika in een gebied waar ze worden bewaakt en bijgevoerd.

Lees ook: Voorbijganger vindt welpje in hondenbench langs de weg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →