Hennepkwekerij Stevensweert: 11 verdachten aangehouden

Print
Hennepkwekerij Stevensweert: 11 verdachten aangehouden

Afbeelding: Etienne Zegers

Kerkrade / Landgraaf / Stevensweert - Voor de hennepkwekerij in een pand in Stevensweert zijn zondagmiddag elf verdachten aangehouden.

Toen de agenten een kijkje namen in het pand aan de Singelstraat waren de verdachten bezig met het knippen van de hennep.

Snijwonden
Twee verdachten vluchtten via een raam uit het pand en verstopten zich op het dak. Met hulp van een ladderwagen van de brandweer zijn ze alsnog aangehouden en van het dak gehaald.

Tijdens hun poging te vluchten liepen de twee verdachten snijwonden op, waardoor ze voor medische hulp naar het ziekenhuis moesten.

Vernietigd
Onder de aangehouden verdachten zit de bewoner van het pand, vijf mannen en vrouwen zonder vaste woon of verblijfplaats in de leeftijd van 23, 38, 41, 28 en 51 jaar oud. En daarnaast nog een 28-jarige man uit Heerhugowaard, 45-jarige vrouw uit Landgraaf, 53-jarige vrouw en 45-jarige man beide afkomstig uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Kerkrade.

Er werd illegaal stroom afgetapt. Alle hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →