Sittard-Geleen laat reisdocumenten binnenkort bezorgen

Print
Sittard-Geleen laat reisdocumenten binnenkort bezorgen

Afbeelding: Archief ANP

Sittard - Sittard-Geleen start volgend jaar met het laten bezorgen van aangevraagde paspoorten en identiteitskaarten.

Inwoners hoeven dan nog alleen voor de aanvraag daarvan naar de stadswinkel in Geleen te komen. Wie het document niet wil komen ophalen maar thuis of op het werk bezorgd wil krijgen, betaalt hiervoor 15,30 euro.

Verlies
Dat is het wettelijke maximum tarief. Het stadsbestuur heeft becijferd dat het opsturen de gemeente meer kost, namelijk 17,45 euro. Omdat de verwachting is dat slechts enkele honderden mensen gebruik gaan maken van de service, denken B en W op jaarbasis maximaal 700 euro te moeten toeleggen op de bezorging.

De bezorgservice wordt als proef voor de duur van een jaar ingevoerd per 1 januari. De regeling voor huisbezoek van mensen die om medische redenen zelf niet naar de stadswinkel kunnen komen voor het aanvragen en ophalen van de documenten blijft bestaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →