Meer stadionverboden na vuurwerkincidenten

Print
Meer stadionverboden na vuurwerkincidenten

Afbeelding: iStock

Het afgelopen voetbalseizoen 2017-2018 zijn er meer stadionverboden opgelegd aan supporters die zich misdroegen dan het seizoen ervoor.

Vooral het afsteken van vuurwerk en brandstichting leidde vaker tot een verbod op het bijwonen van een wedstrijd: 225 keer, een verdubbeling ten opzichte van de 108 in het seizoen ervoor.

Zowel in de Eredivisie als in de Eerste divisie nam het aantal incidenten met vuurwerk toe en het gebeurt vaker binnen dan buiten het stadion.

Politie-inzet
In totaal werden er ook iets meer stadionverboden opgelegd, 658 tegenover 569 in het seizoen 2016-2017, zo blijkt uit het maandag gepresenteerde nieuwe jaarverslag Voetbal en Veiligheid.

Het totale aantal incidenten nam ook iets toe, van 493 naar 519 binnen het stadion. Buiten het stadion nam het iets af van 281 naar 266. Tegelijk is de inzet van de politie rond voetbalwedstrijden afgenomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →