Forse eerste driepunters voor Linne en Roggel

Print
Forse eerste driepunters voor Linne en Roggel

Haelen drukte in de tweede helft op het doel van De Ster-keeper Ruud Schuman, die echter steeds als winnaar uit de strijd kwam. Hier plukt hij de bal boven het hoofd van Haelen-middenvelder Randy Vaessen. Ruud Eijkenboom (links) en Ken Gommans kijken toe. Afbeelding: Hans Schreurs

Haelen - Na speelronde drie heeft na de fikse thuisnederlaag van RKESV bij de mannen alleen vijfdeklasser Heythuysen geen punten verspeeld. Met die ploeg leden RKVB, FC Maasgouw en GKC/RKHVC nog geen enkele nederlaag. Linne en Roggel boekten hun eerste, ook nog dikke zege. Bij de vrouwen gaven Linne, RKVB en FC Maasgouw geen punten weg. RKVB heeft zelfs nog geen enkele tegentreffer hoeven te incasseren.

De grote jongens in deze regio beleefden op alweer een zonnige zondagmiddag echter een donkere speeldag. Veritas leed in Heeze een nederlaag (1-3), al de tweede op vreemde bodem. De ploeg uit Neeritter liet zich in de eerste helft door de fysiek sterke Brabanders aftroeven (0-2). Na de aansluitingstreffer van Bjorn Bastiaans vlak na de rust kwam Veritas dicht bij de gelijkmaker. Een strafschop in blessuretijd maakte echter aan alle illusies een einde.

Onnodig verlies
Tweedeklasser Haelen leed op eigen terrein zijn eerste verliesbeurt. Onnodig, want een gelijkspel had de ploeg minimaal verdiend. Op twee cruciale momenten kreeg de promovendus pijnlijke tikken. Op slag van rust nam de Ster de leiding door een benutte strafschop. In blessuretijd werd de race naar dat ene punt teniet gedaan door een tweede Steinse treffer: 0-2.

In de derde klasse B knokte RKVB vorig seizoen heel lang voor lijfsbehoud. De start van de competitie onder de nieuwe trainer Arno Derrez is verrassend goed. Ook in zijn derde wedstrijd bleven de Baexemers ongeslagen. Sterker, In Spaubeek werd de tweede overwinning bijgeschreven. Na een achterstand zorgden Chris van Bilsen en Rob Verkoelen voor de tweede driepunter. Hebes greep zijn eerste punt thuis tegen de Leeuw. Ook Hebes kwam op achterstand. Lars Sonneville trok de stand weer recht, waarna de thuisclub verzuimde de kansen voor een zege te verzilveren.

Overtuigend
In de vierde klasse schreven Linne en Roggel hun eerste zege bij, met overtuigende cijfers. Linne overklaste thuis FC RIA (6-0). Roggel hield niet alleen het veel scorende Koningslust op de nul, de ploeg gooide alle frustraties twee nederlagen van zich af en haalde flink uit: 5-0. RKESV leed dus op eigen veld zijn eerste nederlaag: 0-3. Horn verspeelde in het slotkwartier zijn voorsprong thuis tegen TSC: 1-2. FC Maasgouw speelde gelijk tegen Oranje Blauw: 1-1.

Vijfdeklasser Heyhuysen blijft maar winnen. Nu werd buur Leveroy verslagen 4-2. De buren spartelden flink tegen, namen zelfs tot twee keer toe een voorsprong. Heythuysen kreeg pas in de slotfase Leveroy op de knieën dankzij twee doelpunten van Wouter Bergervoet en Daan Engelen: 4-2. Met RKSVN en SVVH gaat het minder goed. Beide ploegen leden op vreemde bodem hun derde nederlaag.

Negatief
De totale cijfers waren net als in ronde één negatief. Vijf winnende teams tegen zeven verliezende. Drie ploegen speelden gelijk. Het doelsaldo was 25-25. Vier clubs troffen geen doel(Haelen, RKESV, MBC en RKSVN), slechts drie defensies hielden de nul (Linne, Roggel en GKC/RKHVC). Vier schutters produceerden twee treffers. De al genoemde Wouter Bergervoet en Daan Engelen van Heythuysen en Tom Linders (Linne) en Coy van Meegen (Roggel). De eerste twee staan met Danny Vleeshouwers

(GKC/RKHVC) en Jelle Heber (Heythuysen) met vier goals aan de leiding in het schuttersklassement. Na ronde drie kan geen enkele ploeg meer pronken met de nul. RKVB incasseerde één tegentreffer. De Baexemse defensie is nu met die ene tegentreffer de minst gepasseerde. In de VIAcup nam Heythuysen na de nederlaag van RKESV met een punt voorsprong de leiding over.

Vrouwencompetitie
In de vrouwencompetitie schreven Linne (6-2), FC Maasgouw (5-1)en RKVB (3-0) hun derde zege bij. De vrouwen van Baexem wonnen de topper in Neeritter van Veritas (3-0) dat met die nederlaag zijn eerste punten verspeelde. RKVB leidt ook in beide klassementen dankzij indrukwekkende cijfers: 18 gescoorde doelpunten, nul geïncasseerd. Die nul noteren ook de vrouwen van GKC/RKHVC, maar in twee duels. Zij kwamen afgelopen zondag niet in actie. Net als Veritas liepen de meiden van Heythuysen na twee zeges bij medekoploper Reuver tegen de eerste zeperd op (2-4).

Wedstrijd van de week: derby in Baexem
In de derde klasse B ontvangt RKVB buur HEBES. De ploeg uit Baexem kent na het moeizame seizoen afgelopen jaar ondanks het vertrek van een drietal spelers een voortreffelijke start van de competitie met twee zeges en een gelijkspel. Hebes daarentegen pakte pas afgelopen week zijn eerste puntje. De ploeg heeft moeite met het afmaken van de kansen. Het afgelopen seizoen won Hebes beide beide wedstrijden, in Beegden met 3-1, in Baexem met 3-2. In 5C is in Heibloem de kop-staart-botsing tussen het puntloze SVVH en koploper Heythuysen die nog alle drie de duels winnend afsloot.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →