Twee mannen aangehouden voor overval op verkoper van lachgas

Print
Twee mannen aangehouden voor overval op verkoper van lachgas

Afbeelding: Politie.nl

Kerkrade / Vaals - Een 24-jarige man uit Vaals en een 26-jarige man uit Kerkrade zijn aangehouden voor een overval op een bezorger van een nachtwinkel.

De bezorger werd begin augustus onder bedreiging beroofd van een aantal lachgaspatronen op de Saffierlaan in het Zuid-Hollandse Rhoon.

Limburgers
Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden; een 24-jarige man uit Vaals en een 26-jarige man uit Kerkrade. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Op camerabeelden zagen rechercheurs dat één van de verdachten voor de overval een portiek was ingelopen. De politie deed een oproep aan het publiek en publiceerde de beelden. Dat leidde ertoe dat de man uit Vaals zich maandag 3 september op een politiebureau meldde. De man is donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris en zijn hechtenis is verlengd.

Vuurwapen
Het slachtoffer werkt voor een bedrijf dat handelt in lachgaspatronen en moest die ochtend een bestelling afleveren in Rhoon. Zoals afgesproken stond hij met de ‘klant’ om 04.30 uur bij een flat aan de Saffierlaan. De ‘klant’ kwam naar de auto, maar in plaats van te betalen, kreeg het slachtoffer opeens iets in zijn zij gedrukt, vermoedelijk een vuurwapen.

Er kwam een tweede verdachte bij. De twee mannen doorzochten de auto, namen de hele voorraad lachgaspatronen mee en gingen er vandoor. De verkoper werd gewond achtergelaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →