Zeven Limburgers in selectie Oranje EK-kwalificatieduels, geen Steins en Verjans

Print
Zeven Limburgers in selectie Oranje EK-kwalificatieduels, geen Steins en Verjans

Luc Steins, in actie afgelopen zondag in de interland tegen Turkije. Afbeelding: Harry Heuts

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft zeven Limburgse geselecteerd voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden met het Nederlands mannen handbalteam.

Nicky Verjans die op de long-list van Richardsson stond, is afgevallen. Ook Luc Steins ontbreekt met een schouderblessure. De Limburgers zijn Jasper Adams, Toon Leenders, Alec Smits, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast en Ivo Steins. In totaal bestaat de selectie uit negentien handballers.

EK 2020
De Nederlandse handballers willen zich gaan proberen te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in 2020. Nederland zit in een groep met Slovenië, Letland en Estland. De nummer één en twee uit de groep plaatsen zich voor het EK dat in januari 2020 in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen wordt gehouden. De beste vier nummers drie uit acht groepen kwalificeren zich eveneens.

Sittard
Nederland speelt op donderdag 25 oktober in Sittard de eerste thuiswedstrijd tegen Estland, twee dagen later is de uitwedstrijd in Letland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →