Inwoners Oss in stadion bijeen voor herdenking

Print
Inwoners Oss in stadion bijeen voor herdenking

Afbeelding: AD

In het stadion van TOP Oss hebben zich maandagmiddag honderden inwoners van Oss verzameld voor een samenkomst naar aanleiding van het tragische spoorwegongeluk dat vorige maand vier kinderen het leven kostte.

De inwoners van Oss kunnen in het stadion rechtstreeks de bijeenkomst volgen die de gemeente voor genodigden heeft georganiseerd in Theater De Lievekamp. Op het voetbalveld staat een groot scherm.

Leerlingen
De poorten van het stadion gingen om 15.00 uur open en de eerste belangstellenden namen direct een plekje op de tribunes. Een deel van de stadiontribune is gereserveerd voor leerlingen van basisschool De Korenaer, de school van de slachtoffers van het ongeluk. De leerlingen en ouders arriveerden samen bij het stadion.

Stille tocht
De gemeente bevestigt dat er signalen zijn dat de bezoekers van de bijeenkomst in het stadion na afloop een stille tocht willen houden naar de plek waar het drama zich afspeelde. Een woordvoerder zegt dat de politie en verkeersregelaars een eventuele spontane tocht zullen begeleiden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →