A2 tot diep in de nacht dicht na gekantelde vrachtwagen

Print
De A2 bij Born blijft tot diep in de nacht volledig afgesloten voor het verkeer.

De verkeersproblemen worden veroorzaakt door een gekantelde vrachtwagen eerder op de middag. De chauffeur van de vrachtwagen zat bekneld in de cabine. Hij en een hondje konden door de hulpdiensten uit de cabine worden bevrijd. Ze zijn overgedragen aan de ambulance en dierenambulance.

Dicht
De A2 is in noordelijke richting vanaf Born volledig afgesloten voor het verkeer. Al het verkeer moet de A2 bij de afrit Born verlaten en kan vervolgens omrijden via de N297 en de N274.

Volgens Rijkswaterstaat is de vrachtauto geladen met een vloeistof die hard wordt als deze op het wegdek terecht komt. Uit onderzoek is gebleken dat de vrachtwagen niet met vloeistof en al kan worden geborgen. "Voor zover bekend gaat het niet om een vloeistof die schadelijk is voor de gezondheid", aldus de woordvoerster.

De vloeistof moet eerst overgepompt worden. Hierna zal de vrachtwagen geborgen worden en worden de nodige reparaties aan het wegdek uitgevoerd. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot diep in de nacht dicht blijft.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →