Partij voor Weert zal gewraakt logo niet meer gebruiken

Print
Partij voor Weert zal gewraakt logo niet meer gebruiken

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Weert en de Partij (PvW) voor Weert hebben een overeenkomst gesloten om de kwestie rond het logo van de partij af te ronden.

De rechter bepaalde dat het logo dat de partij gebruikte inderdaad te veel leek op het gemeentewapen, zoals het college van burgemeester en wethouders had gesteld.

Gewraakt logo
De partij mocht het gewraakte logo niet meer gebruiken en moest verder de gemeente een bedrag van 3600 euro betalen voor gemaakte kosten.

Afgesproken is nu dat de PvW gaat niet in hoger beroep tegen het besluit van de rechter en zal het oude logo niet meer gebruiken. Ze ontwerpt een nieuw logo en legt dat ter goedkeuring voor aan het college. Die scheldt op zijn beurt het geld kwijt dat ze van de PvW te goed heeft.

Vernietigen
Verder moet PvW-voorzitter Theo Smolenaers de bandopnamen die hij heimelijk maakte van het gesprek met burgemeester Jos Heijmans over het logo vernietigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →