Vernieuwingsgroep doet goede zaken in Beekdaelen

Print
Vernieuwingsgroep doet goede zaken in Beekdaelen

Afbeelding: Archief De Limburger/ Peter Schols

Nuth / Schinveld / Amstenrade - Op de politieke transfermarkt van Beekdaelen deed de Vernieuwingsgroep de beste deals. Van de 27 kandidaten komen er 9 van buiten de gemeente Schinnen, de thuisbasis van de partij.

Van de top tien is zelfs meer dan de helft van buiten Schinnen. Wat nog meer opvalt: de mensen op de lijst hebben een sterk uiteenlopende achtergrond.

Geduchte concurrent
Ze waren eerder actief bij de PvdA, CDA, SP, Partij voor de Dieren en diverse lokale partijen, waaronder Progressief Onderbanken en Leefbaar Nuth. De overige (lokale) partijen uit Nuth bundelden de krachten in Beekdaelen Lokaal.

Die partij vormt met 35 kandidaten een geduchte concurrent. Van de kandidaten komt bijna een kwart (acht) van buiten de gemeente Nuth, waar de wieg van de partij staat.

Bij de bovenste tien kandidaten staan er twee van buiten de gemeente.

Bakermat
De derde lokale partij, Vitaal Beekdaelen, heeft vijftien kandidaten. Daarvan komen er vier van buiten Onderbanken, de bakermat van de lokale poot van 50 Plus, die zich afficheert als de enige echte nieuwe lokale partij in Beekdaelen.

Lijsttrekker Bert Kannegieter is prominent lid van 50 Plus en raadslid voor Progressief Onderbanken. Die partij besloot niet mee te doen aan de verkiezingen. Maar ze gaat wel door als platform voor sociaalmaatschappelijke activiteiten en het entameren en ondersteunen van projecten van burgers en non-profitorganisaties.

Lees ook: Lokale partijen lopen warm voor verkiezingen Beekdaelen: Nieuwe start zonder oude ruzies?