Integriteitsonderzoek naar twee gevangenismedewerkers

Print
Integriteitsonderzoek naar twee gevangenismedewerkers

Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard - Er loopt een integriteitsonderzoek naar twee medewerkers van gevangenis De Geerhorst in Sittard die één op één contacten hebben met gevangen.

Over aanleiding, inhoud en stand van zaken van het onderzoek en over de functie van de medewerkers doet de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) geen mededelingen, zegt woordvoerder Robert Meijer.

Zelfdoding
Wanneer het Bureau Integriteit, onderdeel van het Bureau Veiligheid & Integriteit van DJI, het onderzoek is gestart, wil Meijer niet zeggen. Hij bevestigt dat één van de twee medewerkers vorige week suïcide heeft gepleegd. De directie van de Geerhorst is daar vrijdag over ingelicht en is verrast en geschokt door de zelfdoding, zegt Meijer. Of de zelfdoding  - die buiten het werk plaatsvond – een relatie heeft met het lopende integriteitsonderzoek, is niet bekend zegt Meijer. De politie wil daar niets over zeggen.

Of er – lopende het onderzoek – maatregelen waren getroffen tegen de twee medewerkers wil de woordvoerder van DJI evenmin zeggen. Beiden waren wel op de hoogte van het onderzoek dat is ingesteld. Hij wil niet zeggen of er ook een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de medewerkers.

Gevolg
Welk gevolg de zelfdoding heeft voor het lopende integriteitsonderzoek, kan Meijer nog niet zeggen. Op dit moment gaat de aandacht uit naar het opvangen van het personeel van De Geerhorst, zegt hij..

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje