gielen

Slagerij Gielen failliet verklaard

Print
Slagerij Gielen failliet verklaard

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

Baarlo / Bong / Venlo - De in Baarlo en vershal Beej Benders in Venlo gevestigde Slagerij Gielen is failliet verklaard.

Curator Jeroen Bakkers laat weten dat het bedrijf het faillissement zelf heeft aangevraagd bij de Rechtbank Limburg.

Volgens de curator is het faillissement ontstaan door de vestiging in Venlo. "De omzet in Beej Benders bleef behoorlijk achter. Daardoor zijn er verliezen ontstaan. Die werden zo groot dat de vestiging in Baarlo daardoor werd getroffen. De centen waren op.”

Gesloten
De curator zegt nog niets te kunnen melden over de hoogte van de verliezen. De vestiging in Baarlo is inmiddels gesloten. Slagerij Gielen was één van de twee bedrijven met wie Benders samenwerkte binnen de slagerij daar. Eigenaar Geert Benders zegt dat Gielen het tot 1 november lopende contract met de vershal ruim twee maanden geleden heeft opgezegd. "Wij zijn toen al met andere partijen over de opvolging in gesprek gegaan. We werden verrast door het faillissement van Gielen.”

Volgens Benders stopt de al bijna twee jaar lopende samenwerking daarom eerder. Klanten kunnen volgens hem deze maand gewoon voor vlees terecht in de vershal.

Wat vindt Benders ervan dat de curator zegt dat de omzet van Gielen in de vershal achterbleef? "Ik heb de cijfers gezien en de gemiddelde omzet per week is met 14.000 euro prima. De kosten waren door slecht beheer veel te hoog. Wij denken dat er met deze omzet prima een slagerij kan draaien in Beej Benders. Daarom zijn we nu ook in gesprek over de opvolger. Ook is de totale versmarkt de laatste maanden flink aan het groeien. We gaan begin volgend jaar zelfs uitbreiden.”

Doorstart
Bij het uit 1895 stammende familiebedrijf Gielen werken vijftien personen. Volgens Bakkers waren er zes à zeven actief in de vershal. Van deze medewerkers loopt het contract eind deze maand af. De curator laat weten dat John Gielen met een aantal partijen in gesprek is over een doorstart van de vestiging in Baarlo. Bakkers zegt dat hij mogelijk eind deze week iets kan zeggen over deze eventuele doorstart.