ProRail gaat onbewaakte overwegen afsluiten met betonblokken

Print
ProRail gaat onbewaakte overwegen afsluiten met betonblokken

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

ProRail gaat vaart maken met het afsluiten van de 120 onbewaakte overwegen in Nederland. "De discussies duren veel te lang. Volgende week beginnen we nu zelf met het afzetten van wegen. Dat doen we met betonblokken", zegt topman Pier Eringa van ProRail in De Telegraaf.

De dertig gevaarlijkste overwegen zonder bomen en bellen gaan volgens de topman sneller dicht dan aanvankelijk gedacht. Ook als de inspraakprocedures nog niet allemaal zijn afgerond. "Ik vind het onverantwoord om nog langer af te wachten tot iedereen is uitgepraat. Als er weer een ongeluk gebeurt, willen wij niet het verwijt krijgen dat we niks doen. Dat is niet meer uit te leggen", zegt Eringa.

Vertraging
"We zien vaak dat actiegroepen uit de buurt, boeren of wandel- en fietsverenigingen sluiting van een overweg op het platteland tegenhouden", wijst de ProRail-topman op de reden voor de vertraging. "Je moet er toch niet aan denken dat iemand onder de trein komt."

Limburg
In Limburg liggen nog zo'n tien onbewaakte overwegen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →