NK Oestersteken tijdens BBB: snel betekent nog niet goed

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Voor de tweede keer op rij vond in het MECC het Nederlands en Belgisch kampioenschap Oestersteken plaats. Tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht gingen dinsdag 9 oktober tientallen specialisten de strijd met elkaar aan. Ook dit jaar was Peter Oreel van restaurant De Oesterij! uit het Zeeuwse de snelste en vooral de beste van Nederland.

Snelheid bij het kampioenschap oestersteken is een ding. Maar de zeevrucht moet dan wel ongeschonden blijven. Dat is geen abc’tje. Dat bleek du moment als de gestoken oesters op de jurytafel kwamen te liggen. Het meest prominente lid van de jury, de bekende Rotterdamse chef-kok Herman den Blijker keurde heel wat oesters af. Meest flagrante voorbeeld: de tweede snelste van de eerste ronde had van de 26 te steken oesters liefst 24 oesters met zijn steekmes geraakt.

Peter Oreel ((NL) en de Belg Cornelis van der Zande waren zowel snel als goed en gingen er vandoor met de hoogste eer en flink wat reclame voor hun zaak. Het Oestersteken is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Stichting Europa Culinair en het Wijntheater.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →