Santiago Hagenbeck verdedigt Limburgs eer op toptoernooi in Aken

Print
Santiago Hagenbeck verdedigt Limburgs eer op toptoernooi in Aken

Santiago Hagenbeck Afbeelding: Johannes Timmermans

Westernruiter Santiago Hagenbeck uit Wijnandsrade komt zaterdag en zondag in actie op het Q17 International DQHA Championship op het CHIO terrein in Aken. Q 17 is Europa’s grootste en meeste gerenommeerde Westernriding toernooi.

Westernriding geldt als de zwaarste discipline in de paardensport. Het  Q17 International DQHA Championship lokt de beste ruiters en paarden van de wereld. Santino Hagenbeck, die in Aken vaker zegevierde, en de laatste jaren altijd goed was voor een topklassering, komt met twee paarden in actie, op het spectaculaire onderdeel cutting.

Klasse apart
Santino Hagenbeck is in Nederland al jaren een klasse apart en won talrijke internationale toernooien. Tijdens de Americana, het grootste Western event in Europa, troefde de jeugdige Limburger tal van professionele ruiters uit America en Europa af en veroverde hij brons veroverd in de Open Cowhorse two reins reining.

Paardentrainer
Hagenbeck heeft al meerdere lucratieve internationale aanbiedingen gekregen. Tot dusver kiest de Limburger ervoor om als professionele paardentrainer het familiebedrijf Hagenbeck Stables voort te zetten. Voor de paardenbak van het bedrijf kreeg Hagenbeck een subsidie van 75.000 euro van de provincie Limburg. Deputé Ger Koopmans heeft de paardenstal het predicaat topsportlocatie toebedeeld.