Zeker vijf doden door overstromingen Mallorca

Print
Door overstromingen na hevige regenval op het Spaanse eiland Mallorca zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, melden Spaanse media en hulpdiensten ter plekke.

Het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar kreeg te maken met zware overstromingen waarbij auto's werden meegesleurd door het water. Volgens de hulpdiensten zijn er ook gewonden gevallen en worden nog vijf personen vermist.

Meer dan 150 millimeter regen
De Spaanse krant Diario de Mallorca meldt dat onder de slachtoffers twee mannen zijn van 71 en 83 jaar. Het eerste slachtoffer werd ingesloten door het water in de kelder van zijn huis. Rond middernacht meldden de hulpdiensten een tweede dode. In de loop van de nacht troffen de hulpdiensten ook een derde en vierde dode aan.

Binnen twee uur viel er dinsdagavond in de omgeving van Sant Llorenç meer dan 150 millimeter regen. Sommige autobestuurders zaten door het wassende water vast in hun voertuigen en huizen zijn ondergelopen. Sinds maandag heeft het op het eiland hard geregend, soms gepaard met een fikse hagelbui.

Videobeelden
In het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar staan de straten blank en worden auto's meegesleurd door het water, laten beelden zien van plaatselijke krant Diario de Mallorca.