Chauffeur uit Meijel aangehouden voor veroorzaken dodelijk ongeluk A2

Print
Bingelrade / Meijel - De automobilist die dinsdagavond om het leven kwam bij een ongeluk op de A2 bij Eindhoven is een man van 50 uit Helmond. De bestuurder van de achteropgereden vrachtwagen was een 24-jarige man uit Meijel. Hij is aangehouden.

Het ongeluk bij knooppunt De Hogt gebeurde rond 18.30 uur. Een vrachtwagen met varkens botste van achteren op een personenauto, die vervolgens op de vrachtwagen ervoor reed. De bestuurder van de personenauto overleefde het ongeluk niet. 

Lees ook: A2 bij Leenderheide zeker tot middernacht dicht na dodelijk ongeval

Omdat de bestuurder van de veewagen achterop reed, is hij aangehouden als mogelijk schuldige aan het ongeluk. Waarschijnlijk komt hij later op woensdag weer vrij. Het politieonderzoek duurt nog voort. Mogelijk moet de vrachtwagenchauffeur zich later verantwoorden voor de rechter. 

Varkens ontsnapt
Het duurde uren voor de ravage op de A2 bij de High Tech Campus was opgeruimd en voor het technisch onderzoek van de politie was afgerond. Dat kwam onder andere omdat de varkens uit de wagen ontsnapten. Die liepen los over de rijbaan. Pas tegen middernacht werd de snelweg weer vrijgegeven. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →