Eigen fonds Quiet 500 tegen kinderarmoede

Print
Eigen fonds Quiet 500 tegen kinderarmoede

Afbeelding: iStock

De Limburgers Ralf Embrechts en Anton Dautzenberg van de Quiet 500 hebben een eigen fonds opgericht. In kas zit 100.000 euro, de opbrengst van de twee edities van hun ‘armoedeglossy’ uit 2013 en 2016.

Met het geld willen Embrechts en schrijver Dautzenberg vernieuwende armoedeprojecten voor kinderen ondersteunen. Het fonds wordt gelanceerd op 17 oktober, dan is het Wereldarmoededag. 

Het tijdschrift Quiet 500 - ondertitel: de glossy die schuurt - kent zijn oorsprong in Tilburg. Het blad is daar in 2013 in de markt gezet door de Limburgers, die inmiddels in de Noord-Brabantse stad wonen en werken, om geld in te zamelen tegen stille armoede. Als uitvloeisel is er in Tilburg ook een zogeheten Quiet Community opgericht, een marktplaats zonder geld. Dat initiatief heeft in zeven andere steden navolging gekregen, waaronder in Maastricht.

Het nieuwe Quiet-fonds richt zich op kleinschalige projecten, daarvoor is maximaal 2500 euro beschikbaar. Elke burger of non-profitorganisatie kan meedoen. "Simpel en zonder bureaucratie”, benadrukt Ralf Embrechts. "Mensen in wijken of buurten kunnen hun aanvraag indienen op twee A4-tjes.” Meer informatie staat op: quiet.nl/fonds.