'Gemeenteraad Venlo moet beslissen over toekomst zwembad'

Print
'Gemeenteraad Venlo moet beslissen over toekomst zwembad'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Als de gemeenteraad van Venlo een nieuw zwembad wil laten bouwen, moet die ook kenbaar maken hoeveel geld die daaraan wil besteden en waar die het vandaan haalt.

Dat schrijft het gemeentebestuur als antwoord op vragen van de VVD.

Blerick
De oppositiepartij vond dat de opstelling van wethouder Alexander Vervoort (Sport, SP) in deze kwestie tot verwarring leidde. Uit de begroting blijkt dat zwembad De Wisselslag in Blerick per 1 januari 2020 dicht gaat.

Het bad is zo verouderd dat het niet verantwoord is het langer open te houden. In de begroting staat niet dat het college van plan is een nieuw bad te bouwen. Ook is er geen geld voor gereserveerd.

Geld
Vervoort zei in een toelichting op de begroting dat hij voorstander is van een nieuw bad. In een bericht op Facebook voegde hij toe dat het bad desnoods langer open blijft, zodat het pas sluit als het nieuwe klaar is.

Hij zou ook al ideeën in zijn "achterzak" hebben. Wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal), de leider van de coalitie, liet weten de wens van een nieuw bad te ondersteunen, maar wees er meteen op dat het geld ontbreekt.

Onderzoek
De VVD vroeg of Vervoort namens het college of namens zichzelf heeft gesproken. Die vraag wordt niet beantwoord. Het college geeft wel te kennen dat het tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad wil weten of die voor een nieuw bad is en wat het mag kosten.

Als de raad een nieuw bad wil, gaat het college de mogelijkheden onderzoeken. De gemeenteraad dient in dat geval wel duidelijk te maken welke extra bezuinigingen doorgevoerd moeten worden om het bad te realiseren.

Verwarring
Fractieleider René Dings van de VVD oordeelt dat de antwoorden de verwarring eerder groter maken. Vermeden wordt een antwoord op de vraag of Vervoort namens het college spreekt. Als dat wel zo is, is het college voor een nieuw bad en moet het met een voorstel komen.

"Zo hoort het, en de gemeenteraad kan dan iets van het voorstel vinden. Nu legt het college de bal bij de gemeenteraad neer. Dat is de omgekeerde wereld."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen