Nederlandse vrouw (80) vermist na noodweer op Mallorca

Print
Nederlandse vrouw (80) vermist na noodweer op Mallorca

Afbeelding: EPA

Een Nederlandse vrouw van tachtig jaar wordt vermist op Mallorca. Het eiland werd dinsdag opgeschrikt door noodweer, dat aan zeker negen mensen het leven heeft gekost. Zo'n tien mensen worden vermist, onder wie dus de Nederlandse.

Zo'n tien mensen worden vermist, onder wie dus de Nederlandse. Familie van de vrouw is op Mallorca en wordt bijgestaan door de Nederlandse consul, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Zoeken
Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er geen aanwijzingen dat er nog meer Nederlanders slachtoffer zijn geworden van het noodweer. Waar de vermiste vrouw vandaan komt, wil de woordvoerder niet zeggen. "De politie is druk bezig met zoeken, haar familie wordt goed op de hoogte gehouden. Dit is alles wat we op dit moment kunnen zeggen."

Onder de vermisten is een taxichauffeur die een paar Britse toeristen vervoerde die net naar het eiland waren gekomen om vakantie te vieren. De lijken van deze twee mensen zijn dinsdagavond bij de taxi gevonden, maar de bestuurder kon niet worden gevonden. 

Fietsen
Eindhovenaar Rob Burg zit op Mallorca. "Pas toen we woensdag wakker werden, zagen we hoe erg het was", vertelt Burg. Dinsdagavond wilde Rob Burg nog gaan fietsen op het eiland, maar door de regen besloot hij terug te keren naar het vakantiehuisje.

"Toen we bij het vakantiehuisje aankwamen, was de stroom uitgevallen. We zijn toen gewoon naar bed gegaan, dus van het slechte weer hebben we vrij weinig meegekregen." Burg is op vakantie op het eiland. "Vorige week kwamen we nog door het getroffen dorp, Sant Llorenç des Cardassar. Dinsdagavond zaten we in Palma", vertelt de Brabander. "Aan deze kant van het eiland kwam het dus niet over als noodweer."

Enorme rotzooi
Nu is hij na de modderstroom weer terug in het getroffen dorp. "Het was bijna onmogelijk om hier te komen. Door de hulpdiensten werden we tegengehouden. 'De wegen zijn niet veilig en allemaal afgezet', zo zeiden ze tegen ons." Daarom is Burg te voet naar het dorp gegaan. "Ook dat was niet makkelijk, want overal liggen diepe plassen." In het dorp zelf is de schade groot. Er heerst verslagenheid. "Mensen zijn overstuur, je ziet ze aangeslagen rondlopen. Je herkent het bijna niet terug hier, het is een enorme rotzooi. En dan hoor je hier dat er nog een kind van vijf vermist wordt, dat gaat je niet in de koude kleren zitten."

Lees ook: Zeker vijf doden door overstromingen Mallorca