Speelhal Schinveld mag openblijven

Print
Speelhal Schinveld mag openblijven

Afbeelding: Facebook

Schinveld - Speelautomatenhal Funplanet in Schinveld mag openblijven. De gemeente Onderbanken gelastte de zaak te sluiten omdat die geen geldige vergunning heeft, maar de Maastrichtse rechtbank stak daar woensdag een stokje voor.

De rechter vindt dat de gemeente de procedure opnieuw moet voeren.

Vergunning
De speelhal is in 2016 overgenomen door Ton Smeets. De gemeente vond dat hij een nieuwe vergunning moest aanvragen, maar liet de aanvraag vervolgens buiten behandeling omdat de uitbater te weinig informatie zou hebben verstrekt. Smeets bestrijdt dat.

Dwangsom
Onderbanken eiste dat Smeets zijn zaak zou sluiten per 4 september en legde een dwangsom op van 2500 euro per dag dat Funplanet daarna nog open zou zijn. Daarop stapte de uitbater naar de rechter. Hij is blij dat de rechter hem gelijk geeft.

De gemeente moet nu een nieuw besluit nemen. Dat gebeurt naar verwachting begin december.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen