Vijftigtal vaten in achtergelaten oplegger in Kerkrade

Print
Vijftigtal vaten in achtergelaten oplegger in Kerkrade

Afbeelding: ANP

Kerkrade - In Kerkrade zijn woensdagmiddag ongeveer 50 vaten aangetroffen in een oplegger.

Medewerkers van de gemeente Kerkrade ontdekten de vaten op de Wolfsberg rond vier uur. Uit een aantal vaten lekt een nog onbekende vloeistof.

De straat is afgezet en de politie onderzoekt of het om dumping van drugsafval gaat. Eerder op de middag werden in Ten Esschen al ruim 30 vaten aangetroffen in een akker.

Aanpak
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid noemde het dumpen van drugsafval in woonwijken eerder woensdagmiddag "schandalig, maar ook gevaarlijk". Hij zegt meer geld en mankracht toe om deze praktijken aan te pakken. "Dit is het gevolg van de productie en de handel, illegaal natuurlijk, van synthetische drugs. Ik wil echt dat we nu prioriteit gaan geven aan de bestrijding daarvan. Dit is echt van een chemische samenstelling waar mensen gevaar voor de gezondheid bij kunnen oplopen."

Grapperhaus gaat bekijken of burgers die gedupeerd raken door illegale dumpingen nog beter gecompenseerd kunnen worden voor schade.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →