Oeps! Kersverse D66-voorzitter Jetten maakt direct twitterflatertje

Print
Oeps! Kersverse D66-voorzitter Jetten maakt direct twitterflatertje

Rob Jetten. Afbeelding: ANP / Twitter

Amper 24 uur nadat hij is benoemd als nieuwe fractievoorzitter van D66, begaat Rob Jetten een pijnlijk blundertje op Twitter. Hij feliciteerde partijgenoot Rutger Schonis met zijn Kamerlidmaatschap, maar vergat daarbij de opmerking 'zoiets?' te verwijderen.

Het zit Jetten niet mee. Werd hij dinsdag al aangevallen op zijn 'ingestudeerde' antwoorden en zijn jonge leeftijd (31), vandaag maakt hij een knullig twitterfoutje bij de installatie van Rutger Schonis als nieuw Kamerlid. 

Jetten vergat het woord 'zoiets?' te verwijderen aan het eind van de tweet. Vermoedelijk heeft hij de tekst eerst voorgelegd aan een persvoorlichter, of andersom. Hoe dan ook, dit was in ieder geval niet de bedoeling:

Jetten verwijderde de tweet direct, maar hij was toen al opgepakt door meerdere twitteraars, die smakelijk kunnen lachen om het foutje.

Foutje bedankt
De jonge politicus is overigens niet de enige die wel eens de mist in gaat op sociale media. Thierry Baudet ging begin dit jaar ook al flink in de fout met een filmpje op zijn instagram-account. De voorman van Forum voor Democratie postte een video waarin hij zijn respect uitsprak voor de Nederlandse militairen in Uruzgan, terwijl onze soldaten daar al sinds 2010 niet meer zaten. In een reactie zegt Baudet dat hij de tekst bij het filmpje anders bedoeld had.

50Plus-voorman Henk Krol ging twee jaar geleden nog veel pijnlijker de fout in door de overleden schrijver Joost Zwagerman op Facebook te feliciteren met zijn verjaardag. Een week later beging hij dezelfde fout bij een overleden Friese ondernemer. Hij ontving daarvoor de Social Media Award voor slechtste bericht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →