Achtervolging door Duitse politie eindigt in Venlo, bestuurder op de vlucht

Print

Afbeelding: Jack Martens

Venlo - Een automobilist is er woensdagavond tijdens een controle door de politie op de Duitse A61, vlakbij de Nederlandse grens bij Venlo, vandoor gegaan. Dat vertelt een woordvoerster van de Duitse Bundespolizei.

"We hebben daar in de buurt van de Nederlandse grens een controle uitgevoerd. Daarbij is de auto van de man staande gehouden. Nadat de bijrijder was uitgestapt, is de bestuurder van de auto plotseling zomaar weggereden."

De automobilist is met de Duitse politie op de hielen de Duits/Nederlandse grens overgestoken. Volgens de Duitse woordvoerster is de auto van de man later leeg teruggevonden bij het VVV-stadion aan de Kaldenkerkerweg in Venlo. 

Achtergelaten
De woordvoerster van de Duitse Bundespolizei kan niets zeggen over de personalia van de gevluchte automobilist of van de man die is achtergebleven. Ook is op dit moment niet te achterhalen wat de politie verder met de bijrijder heeft gedaan, die door zijn chauffeur op de A61 bij de politiecontrole is achtergelaten. Of de automobilist nog in Venlo door de Nederlandse politie kon worden gearresteerd, is ook niet duidelijk op dit moment.

De Nederlandse politie kon woensdagavond verder ook geen informatie geven over het incident.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje