Popnagels voldoen niet: zwembad Stein week dicht

Print
Popnagels voldoen niet: zwembad Stein week dicht

Afbeelding: Ermindo Armino

Stein - Het zwembad in Stein moet een week dicht. Dit is noodzakelijk om bevestigingsmateriaal van plafonds te kunnen vervangen.

Het gaat om de plafonds in de centrale ontvangsthal, de zwemzaal en de kleedlokalen. De zogeheten popnagels die tijdens de bouw in 2013 en 2014 zijn gebruikt om de platen te bevestigen, voldoen niet aan de wettelijke eisen. Een gecertificeerd bureau heeft dat vastgesteld na onderzoek.

Oproep
De gemeente, eigenaar van het zwemcomplex bij Steinerbos, gaf hier opdracht toe na een oproep van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken. Eigenaren van zwembaden in het hele land zijn erop geattendeerd dat bepaalde typen roestvrij staal niet bestand zijn tegen chloorlucht en bij een breuk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Geen risico
Het college van Stein benadrukt dat van risico’s in het zwembad momenteel geen sprake is en de nagels niet door corrosie zijn aangetast. Maar de gemeente wil geen enkel risico lopen. Daarom worden begin november alle bewuste popnagels vervangen, een karwei waarvoor stellages boven de bassins gebouwd moeten worden. Daarom gaat het in 2014 in gebruik genomen complex aan de Stadhouderslaan van 5 tot en met 12 november dicht. Het college laat de huisadvocaat van de gemeente intussen nagaan of de aannemer aansprakelijk gesteld kan worden voor de kosten van deze operatie. Met het bewuste bedrijf is afgesproken dat eerst de noodzakelijke werkzaamheden worden uitgevoerd en achteraf de gemaakte kosten worden afgehandeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen