Indonesië opnieuw getroffen door aardbeving, inwoners Oost-Java en Bali voelen aarde trillen

Print
Indonesië opnieuw getroffen door aardbeving, inwoners Oost-Java en Bali voelen aarde trillen

Afbeelding: iStock

Indonesië is opnieuw getroffen door een aardbeving. Inwoners van Bali en het oostelijk deel van Java maken melding van de beving, die een kracht zou hebben van 6,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum ligt in zee, op ongeveer 84 kilometer ten noorden van de provincie Oost-Java.

Er zijn tot nu toe geen meldingen van slachtoffers of schade aan gebouwen. Op Twitter laten inwoners en toeristen massaal weten dat ze veilig zijn. Er is geen tsunami-waarschuwing naar buiten gebracht.

Hard geraakt
Indonesië wordt hard geraakt door aardbevingen. Eind augustus was er op Lombok sprake van een zware aardbeving die aan 555 mensen het leven kostte. Daarnaast liepen meer dan 77.000 huizen schade op. 

Ruim een maand later werd het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami. Hierdoor zijn er al meer dan tweeduizend mensen omgekomen, de schade is enorm. In Nederland wordt woensdag een actie gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →