Mijnmuseum opent depot tijdens Archeologiedagen

Print
Mijnmuseum opent depot tijdens Archeologiedagen

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Het Nederlands Mijnmuseum schenkt op 14 oktober tijdens ‘Kijkje in het depot’ speciale aandacht aan het thema ‘Opstand’.

Er wordt een aantal bijzondere stukken tentoongesteld, die de verhalen vertellen van opstanden en verzet tijdens en na de periode van de mijnbouw in het zuiden van Nederland. Er kan worden gesnuffeld door boeken, gevoeld aan mijnlampen en worden gekeken naar bijzondere objecten. Want het depot van het Mijnmuseum wordt opengesteld.

Uitleg door vrijwilligers
Tijdens de Nationale Archeologiedagen stelt het Nederlands Mijnmuseum het depot open voor potten- en mijnlampenkijkers. Zie hoe kunstwerken worden opgeborgen en wat er zoal in het depot te vinden is. Vrijwilligers zijn in het depot aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en vragen te beantwoorden.
Een bezoek aan het depot is ook te combineren met een bezoek aan het museum dat op deze dag gewoon geopend is. Het bezoek aan het depot is gratis, het bezoek aan het museum voor volwassenen 4 euro en voor kinderen 1 euro. Het adres is Mijnmuseumpad 2. De parkeerplaats bij het museum ligt aan de CBS-weg 2 in Heerlen. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen. Meer informatie: www.nederlandsmijnmuseum.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje