Vrouw vermist na noodweer op Sardinië

Print
Vrouw vermist na noodweer op Sardinië

Afbeelding: AFP

Het Italiaanse eiland Sardinië heeft te kampen met zware regenval waardoor rivieren uit hun oevers zijn getreden. Een vrouw wordt sinds donderdagochtend vermist.

Dat melden Italiaanse media. De vrouw en haar gezin zaten in een auto bij de stad Cagliari toen zij door een overstroming werden verrast. Haar man en kinderen werden gered.

Brug ingestort
In en rond Cagliari kwam het openbare leven tot stilstand. In opdracht van de gemeente zijn scholen, parken, begraafplaatsen, musea, bibliotheken en sportfaciliteiten gesloten.

De burgerbescherming heeft de hoogste stormwaarschuwing afgegeven. Een brug tussen Cagliari en Capoterra is ingestort door het wassende water.

Mallorca
Ook op het Italiaanse vasteland, waaronder de kustregio Ligurië, waarschuwen de meteorologische diensten voor onweersbuien. Ondanks de hevige regenval is de situatie daar onder controle, aldus Ansa.

Woensdag vielen op Mallorca en de andere Balearen, zo'n 400 kilometer ten westen van Sardinië, door noodweer zeker tien doden, onder wie een Nederlandse vrouw.