Ralf Krewinkel binnen half jaar weer op burgemeesterspost

Print
Ralf Krewinkel binnen half jaar weer op burgemeesterspost

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Burgemeester Ralf Krewinkel gaat naar alle waarschijnlijkheid binnen nu en zes maanden weer fulltime aan de slag in Heerlen.

Dat laat de woordvoerster van gouverneur Theo Bovens weten. Krewinkel heeft zijn taken neergelegd vanwege de ziekte van zijn jonge zoon. 

Gesprek
"Onlangs heeft een uitgebreid gesprek met de heer Krewinkel  plaatsgevonden", stelt de woordvoerster van Bovens. "Mede op grond daarvan heeft de gouverneur de stellige verwachting dat hij uiterlijk begin maart 2019 weer volledig terug is op zijn post als burgemeester van Heerlen."

Leukemie
Krewinkel legde in september vorig jaar zijn werkzaamheden neer nadat er bij zijn zoontje leukemie werd geconstateerd. Een paar maanden later ging hij weer deeltijd aan de slag. In februari meldde hij zich alsnog voor onbepaalde tijd ziek. De gebeurtenissen hadden er emotioneel zwaar ingehakt. 

Voormalig SP-leider Emile Roemer vervangt Krewinkel sinds die tijd. Hij is de eerste SP-burgemeester in de historie van de partij. 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee