Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Je hoofd in chocolade? Het kan met de foodprinter

Wouter Houten en Safiere Henkes van restaurant Prix de Rome gebruiken de foodprinter vooral voor het verfraaien van hun desserts.  Afbeelding: Loraine Bodewes

De foodprinter rukt op in horecaland en biedt oneindig veel mogelijkheden om gerechten een wow-factor mee te geven. Je hoofd in chocola-, kaas- of pureevorm? Het kan.

Chef-kok Wouter Houten van restaurant Prix de Rome in Maastricht ging meteen overstag toen hij een dessert zag van Roger van Damme, de beste patissier van België. Een nagerecht voor festival Tomorrowland met 3D geprinte vlinders van witte chocolade. "Dat zag er echt supervet uit. Zo’n printer wilde ik ook hebben. Maar hoe kreeg ik mijn vriendin Safiere zover? Want alles wat we tot nu toe voor de zaak gekocht hebben was functioneel, maar dit is een extraatje. Als hobby om onze desserts ...