Het wordt zaterdag fantastisch weer, maar daarna is het écht voorbij

Print
Het wordt zaterdag fantastisch weer, maar daarna is het écht voorbij

Afbeelding: iStock

"Alle remmen gaan los zaterdag", zeggen ze bij Weerplaza. Het wordt zomers warm met landinwaarts kans op 26 tot 27 graden.

Recordwaardig, in deze tijd van het jaar. "Maar daarna is het wel echt klaar", zeggen de weermannen. "De 15-daagse verwachting laat weinig ruimte over voor twijfel."

Recordwaardig
"De komende dagen zal een zuidelijke stroming zeer zachte lucht aanvoeren. Zaterdag is er nauwelijks bewolking en de zon schijnt vrijwel ongehinderd van zonsopkomst tot zonsondergang", vertelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.

"Zaterdagmiddag is het zomers warm. Dieper landinwaarts kan het zelfs 26 of 27 graden worden. Dergelijke temperaturen zijn in deze tijd van het jaar recordwaardig."

Buien
Na zaterdag gaat het weer veranderen. De verwachting voor de komende 15 dagen laat weinig ruimte over voor twijfel. Zondag neemt vanuit het westen de bewolking toe, en komen er buien aan die de warmte verdrijven.

Hoe laat de buien komen, is nog lastig te voorspellen. Als ze langer op zich laten wachten kan het in het oosten van het land nog ruim 20 graden worden. Vanaf maandag wordt het wisselvallig. De middagtemperatuur daalt tot een graad of 15, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. 

Onweer
Donderdagavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en vannacht trekken er een paar buien van zuidwesten naar noordoost over het land. Een klap onweer is niet uitgesloten.

Vrijdag trekken de laatste buien weg en breekt geleidelijk de zon steeds meer door. Het wordt 21 tot 24 graden. De wind blijft zuidelijk.