Chantal Janzen wint Zilveren Televizier-Ster

Print
Chantal Janzen wint Zilveren Televizier-Ster

Afbeelding: ANP

Chantal Janzen is donderdagavond onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster 2018. Het Nederlandse publiek verkoos haar tot beste presentatrice.

De Tegelse presentatrice won de prestigieuze prijs al drie keer eerder, in 2014, 2015 en 2016. Vorig jaar was ze uitgesloten van deelname omdat ze de prijs toen drie keer op rij gewonnen had. In 2011 en in 2013 werd Janzen ook genomineerd.

Chantal was zelf niet aanwezig. Ze zit momenteel in de Verenigde Staten voor een nieuw televisieprogramma met James Corden. In haar plaats had ze goede vriend Carlo Boszhard naar het gala gestuurd. In een vooraf opgenomen filmpje was te zien dat Corden haar feliciteerde met de prijs.

Lees ook: Chantal Janzen in Amerikaanse tv-show

Eva Jinek
De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging vorig jaar naar Eva Jinek. Zij was ook dit jaar genomineerd, maar slaat het Gouden Televizier-Ring Gala over. Eva beviel een maand geleden van zoon Pax. Ze werd in de zaal vervangen door Merel Westrik.

Lees ook: Video verklapt deelname Chantal Janzen aan Amerikaanse talentenjacht

De derde genomineerde was Geraldine Kemper. De BNNVARA-presentatrice viste voor het vierde jaar op rij achter het net.

Actrice
In de categorie beste acteur/actrice dingde ook Lies Visschedijk uit Heel mee naar een Zilveren Televizier-ster. Zij moest het eerder op de avond echter afleggen tegen Ilse Warringa, die won dankzij haar vertolking van juf Ank in De Luizenmoeder. Visschedijk was in de race vanwege haar hoofdrol in Soof: Een nieuw begin.

Danszusjes
De dansende zusjes Norah, Yarah en Rosa uit Meerssen, die eerder dit jaar de show stalen bij de tv-show van Ellen Degeneres, maakten ook hun opwachting op het gala. Ze traden op bij de uitreiking van de prijs voor het beste jeugdprogramma.