Wijk protesteert tegen gedogen Letten op kazerne Weert

Print
Wijk protesteert tegen gedogen Letten op kazerne Weert

Afbeelding: AirVision.nl /John Dummer

Wijkraad Rond de Kazerne maakt bij de gemeente bezwaar tegen het gedogen van arbeidsmigranten op het terrein van de voormalige Van Horne-kazerne in Weert.

Volgens de wijkraad ondervinden omwonenden veel overlast van de arbeidsmigranten, voornamelijk werknemers uit Letland, die zijn gehuisvest in de verblijven van militairen op de voormalige Van Horne-kazerne, het huidige HQ-terrein. Volgens de regels is huisvesting van arbeidsmigranten op die plek niet toegestaan.

Gedogen
De gemeente wilde in eerste instantie daar tegen optreden, maar besloot naderhand de huisvesting te gedogen in afwachting van nieuw beleid, waarbij huisvesting van arbeidsmigranten in bijvoorbeeld oude kazernes en kloosters wordt toegestaan. Die regels zou de gemeenteraad eind dit jaar moeten bekrachtigen.

Belofte
De wijkraad vindt dat de gemeente haar eerste belofte gestand moet doen en handhavend op moet treden. Verder vindt de wijkraad dat het college van burgemeester en wethouders niet vooruit mag lopen op besluitvorming door de gemeenteraad.