Gouden Televizier-Ring naar Beau Five Days Inside

Print
Beau Five Days Inside is donderdagavond uitgeroepen tot beste tv-programma van het jaar. Het RTL 4-programma van Beau van Erven Dorens won de Gouden Televizier-Ring, die voor de 53e keer werd uitgereikt. De documentaireserie kreeg 52 procent van de stemmen.

De ontlading was groot bij de presentator, want de grote favoriet voor de prijs was De Luizenmoeder. Ook Expeditie Robinson maakte kans op de felbegeerde publieksprijs. Van Erven Dorens kreeg de prijs uit handen van zwemmer Maarten van der Weijden.

Droom
"Zit ik in een soort droom hier? Wauw'', reageerde Van Erven Dorens, die eerder op de avond al de Zilveren Televizier-Ster won voor beste presentator. Hij droeg de ring op aan alle mensen over wie hij het programma heeft gemaakt.

In Beau Five Days Inside bezocht de presentator instellingen waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Hij verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Gala
De prijzen werden uitgereikt op het Gouden Televizier-Gala in de AFAS Live in Amsterdam. Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach.