Bijzonder: baby Fenna brengt vijf generaties samen

Print
Bijzonder: baby Fenna brengt vijf generaties samen

Vijf generaties van de familie Nelissen-Verstappen. Van links naar rechts: Angelica Swakhoven (22), Lenie Bovens-Cramer (82), Ans Verstappen-Bovens (57), Lenie Swakhoven-Verstappen (39). Bij haar bet-overgrootmoeder op schoot zit de 12 weken oude Fenna Ne Afbeelding: Sjak Planthof

Het gebeurt niet elke dag. Vijf generaties op een rij. Fenna Nelissen, die afgelopen zomer werd geboren, mag Lenie Bovens-Cramer haar bet-overgrootmoeder noemen. De kleine meid bracht de familie weer bij elkaar.

In de woning van Danny Nelissen en zijn vrouw Angelica Swakhoven in Daalhof zijn de vijf generaties van de familie in harmonie bijeen. Iets wat een half jaar geleden nog bijna onmogelijk leek. Zoals in elke familie zijn er wel eens strubbelingen. Zo ook hier. Door sluimerende onenigheid hadden familieleden elkaar al enige jaren niet meer gezien of gesproken.

Laatste wens
Het was de laatste wens van Sjeng, de man van Ans, om zijn kleinkinderen nog eens te zien. Sjeng was ziek en had niet lang meer te leven.  Hij wist dat de geboorte van Fenna aanstaande was. “Hij heeft nog de buik van Angelica aangeraakt en het leven in haar buik gevoeld”, aldus Danny (25), de vader van de jongste telg in de familie. 

Sjeng heeft de geboorte van Fenna, op donderdag 19 juli, helaas niet meer mee mogen maken. Hij overleed op 6 april. Hij heeft gelukkig nog mee mogen maken dat de familie weer in harmonie is. De naam van Sjeng leeft voort in Fenna, die de familie, zonder het zelf te weten, weer bij elkaar bracht. “We hebben haar tweede naam naar hem vernoemd.”

Echo mee in de kist
Sjeng kreeg de echo van Fenna mee in zijn kist. “Dan heb ik haar boven bij me.” 
En Fenna? Fenna spartelt van levenslust. Ze zet de bijzondere levenslijn van de familie voort.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →