Ideaal voor in de herfstvakantie: pain perdu met sticky bacon

Print

Pain perdu met sticky bacon. Heerlijk voor op een vrije dag. Afbeelding: Studio Philippi

Herfstvakantie! Voor de vroege lunch of als laat ontbijt zijn deze pain perdu op een vrije dag favoriet. Neem een ongesneden casinobrood van de bakker en snijd er zelf heerlijke dikke plakken van.

Pain perdu met sticky bacon
voor 4 personen
Bereiden: 20 minuten

Ingrediënten
- 6 dikke sneden wit casinobrood
- 1 groot ei
- 200 ml volle melk 
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram roomboter
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
- 1 eetlepel esdoornsiroop (of vloeibare honing) + extra
- evt. 2 theelepels anijszaad, gekneusd

Bereiding
Snijd de sneden brood diagonaal door. Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker. Smelt in twee ruime koekenpannen de boter. Doop het brood in het eimengsel en leg in de pan. Bak het brood in 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg het brood op een bord en houd onder aluminiumfolie warm. 

Leg de plakjes spek in een van de koekenpannen en bak ze in 3-4 minuten knapperig uit. Voeg de esdoornsiroop toe en bak nog 1 minuut tot de siroop aan het spek plakt. Verdeel de pain perdu over vier borden. Verdeel er het spek over. Bestrooi eventueel met het anijszaad en serveer met extra esdoornsiroop.

>> Kijk voor meer recepten van onder anderen Janneke Philippi op www.delimburger.nl/recepten

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

 

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!