Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Bij Samen in Venray swingen de borden meer dan de wijnen

De bar en keuken van Samen in Venray. Afbeelding: Ray Simoen

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Wijn en Bistro bar Samen in Venray deze week zijn smaakpapillen op hol? Kok Tim Slui topper in de dop.

Toen de blikopener nog het belangrijkste keukengereedschap was van Nederlandse koks, kon je in Limburg al genieten van verse champignons, asperges en lamsvlees. En van vissen, waar bovenmoerdijkse eters van blikken haring in tomatensaus nooit van hadden gehoord, alsook van Franse kazen, volgens het Nederland van de Goudse bollen ‘beschimmelde voetzolen’ , volgens het bourgondische zuiden pure delicatessen.

Score 7,5 | Eten 7,5 | Bediening 8 | Ambiance 6,5 | Prijs 7

Maastricht ...