Peel en Maas moet sneller optreden tegen illegale huisvesting Polen

Print
Peel en Maas moet sneller optreden tegen illegale huisvesting Polen

Recreatiepark Stille Wille in Meijel. Afbeelding: Stefan Koopmans

Bingelrade / Meijel - Peel en Maas heeft een flinke tik op de vingers gekregen van de Raad van State. De hoogste bestuursrechter vindt dat de gemeente veel sneller moet optreden tegen de illegale huisvesting van arbeidsmigranten.

Advocaat Moniek Peeters van twee bewoners van Stille Wille in Meijel is blij met de uitspraak. Ze wijst erop dat haar cliënten de gemeente 2,5 jaar geleden vroegen op te treden tegen de illegale huisvesting op het bungalowpark. Tot op heden is nog steeds niets gebeurd, vertelt Peeters.

'Niet redelijk'
Zij stelt dat het handhavingsbeleid van de gemeente erop gestoeld is in minnelijk overleg een eind te maken aan illegale situaties. Het komt er feitelijk op neer dat die lange tijd gedoogd worden, meent zij. De Raad van State is het met Peeters eens en noemt het beleid van Peel en Maas ‘niet redelijk’.

Voortaan moet Peel en Maas binnen acht weken een besluit nemen als om handhaving wordt gevraagd. Een woordvoerster van de gemeente geeft toe dat de insteek was om eerst via vriendelijke verzoeken een illegale situatie te beëindigen. “Daar komen we niet meer mee weg. Dat duurt te lang.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen