Aan de slag met gezond gedrag

Print
Aan de slag met gezond gedrag

Neiske Becks temidden van de leerlingen tijdens het lekkere en gezonde ontbijt. Afbeelding: VIA Leudal

Heythuysen - Op basisschool De Neerakker in Heythuysen draait ook dit jaar het project KERNgezond. De groepen 5 gaan het schooljaar op een leuke manier aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

De aftrap van het schooljaarproject vond plaats op 10 oktober met een gezond ontbijt. De opening werd traditioneel verricht door initiatiefnemer Maurice Graef die medewerking kreeg van triathlete Neiske Becks. Voordat de kinderen het ontbijtbuffet mochten aanvallen, werden ze eerst in beweging gezet met een warming-up op muziek. Uitgeraasd en hongerig genoten ze daarna van de vele lekkere en gezonde producten. Tussendoor kwam Neiske in de klas om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Na de gebruikelijke vragen werd afgesloten met een handtekening en een groepsfoto. De kinderen staan te trappelen om een vervolg te geven aan het project, dat niet alleen KERNgezond is, maar vooral ook leuk en lekker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →