'Tweede verdachte moord Köksal snel in Nederland'

Print
'Tweede verdachte moord Köksal snel in Nederland'

De mobiele eenheid in Blerick op de plek waar Ömer Köksal bij een schietpartij om het leven kwam Afbeelding: ANP

Venlo - Justitie verwacht dat de tweede man die verdacht wordt van de moord op Ömer Köksal in Blerick nog dit jaar in Nederland is.

Dat zei officier van justitie Sandra Kierkels vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting tegen de eerste verdachte Jonathan B. Zijn medeverdachte Gianni Q. zit momenteel een gevangenisstraf in Frankrijk uit vanwege een drugszaak. 

Positief
Volgens Kierkels beslist Frankrijk op 14 november over het uitleveringsverzoek van Nederland. "En de berichten die we daarover krijgen zijn positief", zei Kierkels. Volgens haar is het hof in Arnhem er bovendien akkoord mee gegaan dat Q. de rest van zijn celstraf in Nederland uitzit. 

Köksal werd op 1 november vorig jaar omgebracht in Blerick. Verdachte B. stelt dat Q de fatale schoten loste. Volgens Kierkels heeft Q. nog geen inhoudelijke verklaring afgelegd. Ook zei de officier dat het juridisch de vraag is of het uitmaakt wie er schoot. Justitie zien beiden als medeplegers van de moord. 

Schouw
De advocaat van B., Rob Nelisse, vroeg in de rechtbank in Roermond om een schouw in de Nieuwborgstraat in Blerick. Justitie en de rechtbank zien dat vooralsnog niet zitten. De rechtbank wees op de emoties bij familie voorafgaand aan de zitting tegen B. Zo was de moeder van Köksal hevig geëmotioneerd, ontstond er tumult op de publieke tribune en riep iemand naar B.; "Hang je op." De rechter: "Een schouw of reconstructie in Blerick zou een enorme logistieke operatie worden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →