De Greune van Wolder viert twee keer jubileumfeest

Print
De Greune van Wolder viert twee keer jubileumfeest

Afbeelding: Loraine Bodewes

Harmonie Sint Petrus en Paulus, de 'Greune van Wolder', bouwt twee feestjes om haar 140-jarig bestaan extra luister bij te zetten. Eerst op 28 oktober een treffen met zeven kapellen en een week later verzorgt de drumband van de harmonie een gala-avond in het thuishonk de Greune Zaol.

Aan het kapellentreffen op zondag 28 oktober doen behalve de eigen Pie en Pow kapel de Flippers uit Itteren, Aajt Koper uit Biesland, de Boskajer Buben uit Bosscherveld, de Reünie-kapel Zuid-Limburg, de Boemel-kapel uit Banholt en de fameuze Berggalm-kapel uit Noorbeek mee. De zaal aan de Tongerseweg is open van 12.00 uur tot circa 20.00 uur. De toegang is gratis.

Gala-concert
De jubileumfestiviteiten worden op zaterdag 3 november voortgezet. Eerst is er vanaf 19.30 uur een gala-optreden van de drumband in de verenigingszaal, getiteld Rising Drums. Aan het concert doet ook zangeres Jenneke Meessen mee, evenals trompettalent Romano Dieteren en dansschool Reality. Ook blazers uit de eigen harmonie schuiven aan.

Het tweede deel van de avond, vanaf circa 21.15 uur, wordt voortgezet met een optreden van het orkest South Soul Collected.

Voor het gala-concert van de drumband op zaterdag 3 november zijn kaarten (5 euro) in de voorverkoop te verkrijgen bij poeliersbedrijf De Hazendans aan de Heserstraat. Of bestellen via tickets@hppwolder.nl.

Het tweede deel van de avond (dus vanaf circa 21.15 uur) is voor iedereen vrij toegankelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →