Heerlens poëziecollectief houdt Euregionale poetry slam-wedstrijd

Print
Heerlens poëziecollectief houdt Euregionale poetry slam-wedstrijd

Merlijn Huntjens en Nina Willems. Afbeelding: Luc Lodder

Panda, het Heerlense poëziecollectief van Merlijn Huntjens en Nina Willems, houdt vanaf deze maand de Euregionale poetry slam-wedstrijd Borderlines.

De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes en een finale. Op 18 oktober is er een vooronde in de Raststätte in Aachen en op 8 november is er een vooronde in Heerlen in de Nieuwe Nor. De tweetalige finale vindt plaats op 14 december in de Alter Schlachthoff in Eupen. Onder de naam 'Borderlines: Euregion Poetry Slam' strijden dichters uit Nederland, België en Duitsland strijden om de titel van beste Euregionale slammer en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam in Utrecht. De slammers dragen voor uit eigen werk en proberen het publiek met hun poëzie voor zich te winnen in twee talen: Duits en Nederlands. Nederlands kampioen poetry slam Daan Doesborgh neemt de presentatie voor zijn rekening op Nederlandse zijde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →