Video: Sloop winkelcentrum in Heerlen eindelijk begonnen

Print
De sloop van het Schinkelkwadrant-Zuid in Heerlen is vrijdagmorgen officieel van start gegaan. Met een graafmachine haalde omwonende Marina van Lierop een flinke hap muur weg uit het voormalige winkelcentrum De Plu.

Met de sloop in de binnenstad van Heerlen verdwijnt maar liefst 25.000 vierkante meter leegstaande winkel- en kantoorruimte. "Hiermee maken we nieuwe levensruimte voor de stad", zei gedeputeerde Eric Geurts in zijn toespraak.

Geduld
Wethouder Peter van Zutphen van Heerlen is blij dat de gebouwen tegen de grond gaan. "De bewoners hebben vijftien jaar tegen deze gribus moeten aankijken. Ze hebben lang geduld moeten hebben en het vertrouwen was gezakt. Het feit dat we hier nu echt gaat slopen geeft aan, dat we stappen maken en een compacter centrum krijgen."

Stadswoningen
De gebouwen die de komende maanden wijken, maken ruimte vrij voor de bouw van honderdvijftig stadswoningen. Die zullen in een groene setting worden aangelegd, zo benadrukte een woordvoerster van de gemeente Heerlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen