Provincie steekt 1,5 miljoen in actieplan arbeidsmarkt

Print
Provincie steekt 1,5 miljoen in actieplan arbeidsmarkt

Afbeelding: ANP

De provincie steekt 1,5 miljoen euro in een actieplan om meer Limburgers aan het werk te krijgen.

Het project ’Door inzicht aan de slag’ werd in maart dit jaar gelanceerd. Het komt erop neer dat ruim 7300 Limburgers die nu nog thuis zitten aan de slag moeten gaan. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben uitkeringsverstrekker UWV, de arbeidsmarktregio’s en werkgeverskoepel LWV de krachten gebundeld.

Kandidaten
De 7300 kandidaten worden volgens het plan gerekruteerd uit de groep van ongeveer 94.000 Limburgers die op dit moment om uiteenlopende redenen niet aan het werk zijn. Er wordt bekeken wat ze in huis hebben en wat nodig is om ze te bemiddelen naar werk. Denk bijvoorbeeld aan extra begeleiding, cursussen en bijscholing. Potentiële werkgevers krijgen op hun beurt adviezen over hoe ze geschikt personeel kunnen vinden, zonder zich blind te staren op diploma’s en werkervaring.

"Veel Limburgse bedrijven hebben moeite met het invullen van hun vacatures”, aldus gedeputeerde Joost van den Akker (VVD, Economie). "Het feit dat er nog 94.000 mensen aan de kant staan, maakt heel duidelijk dat er iets moet gebeuren.”

Krapte
Door het in maart gepresenteerde actieplan waaraan de provincie nu financieel bijdraagt, kan volgens hem een "een eerste stap” worden gezet om iets te doen tegen de krapte op de Limburgse arbeidsmarkt.