Kort geding over stintverbod gaat door

Print
Kort geding over stintverbod gaat door

Afbeelding: ANP

Ondanks de poging van stint-producent Stintum om het kort geding van kinderdagverblijf Het Kinderstraatje in Almere te voorkomen, komt dat er toch. Komende donderdag buigt de rechter zich over de zaak.

Het kinderdagverblijf spande een zaak aan tegen minister Cora van Nieuwenhuizen omdat het bedrijf het niet eens is met die beslissing om de stint van de openbare weg te weren.

Compromis
Komende donderdagmiddag om twee uur wordt het kort geding behandeld in Utrecht. De uitspraak volgt waarschijnlijk twee weken later. Directeur Edwin Renzen van Stintum probeerde het kort geding nog te voorkomen door het kinderdagverblijf een nieuwe stint aan te bieden

 Hij zou liever tot een compromis komen. Dat werd door een juridisch adviseur 'moreel verwerpelijk' genoemd. Het Kinderstraatje ging er uiteindelijk ook niet op in.

Opgeschort
Eind 2011 werd de stint aangemerkt als bijzondere bromfiets en toegelaten op de openbare weg. Na een dodelijk ongeluk met een stint in Oss besloot de minister op 1 oktober dat besluit voor onbepaalde tijd op te schorten.

Op donderdagochtend 20 september botste bij station Oss-West een trein op een stint, een soort elektrisch aangedreven bolderkar, van een kinderdagverblijf. Vier kinderen kwamen om het leven. Hun begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →